WordPress “Oscar” 3.6

2 August 2013 -

WordPress 3.6 is net uitgekomen. Met features als jazzy tunes van Oscar Peterson, verse koffie en high-fivende mannen met baarden. Wat wil je nog meer?

Nieuw basisthema

Of lette ik even niet op? Want verder is er een funky nieuw standaardthema “Twentythirteen”, dat niet alleen niet goed responsive is, maar ook meer dan ooit een hele eigen stijl heeft gekregen.

search Bekijk Twentythirteen

Fouten herstellen en samenwerken

De revisies zijn nu ook wat mooier geworden, je kunt nu terug in de tijd met een makkelijke tijdbalk. Een leuke toevoeging aan één van de onbekendere functies in WordPress. Leuk!

WordPress 3.6 - Revisies

Ook wordt samenwerken makkelijker doordat per auteur versies van het document worden opgeslagen en een blogpost gaat op slot als iemand er aan werkt, maar kan ook makkelijk worden overgenomen door iemand anders.

Makkelijk audio en video embedden

Er is nu ook ingebouwde ondersteuning voor HTML5 audio en video. Dat betekent dat je nu gewoon een mp3tje of videobestand kunt uploaden en in je bericht plaatsen, net als een afbeelding. En dat is best wel revolutionair!

Verder kun je nu ook Spotify- en Rdio-liedjes en -playlists en embedden. Alhoewel het mij even moeite kostte om dit bewerkstelligen (en het ook nog op mobiel niet goed wordt weergegeven). Dat kon al voor YouTube, Vimeo, Instagram, SlideShare en nog veel meer online diensten.

Menubeheer

De laatste grote verandering vind je onder Weergave > Menu’s in je WordPress-installatie. De ontwikkelaar beweren dat het veel intuïtiever is geworden. Ik zie het verschil niet helemaal, maar ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden.

WordPress 3.6 - Menu editor

Anyways. Leuke update! Mijn onderhoudsklanten krijgen ‘m binnenkort allemaal, dus schrik niet als het er soms weer even wat anders uitziet. Heb je vragen? Je weet me te vinden!

download Download WordPress 3.6