Project Bramsterdam

18 April 2013 -

Het is menens. Amsterdam roept en ik heb jullie hulp nodig. Met wie moet ik koffie/bier doen en help je me mee een woning te vinden?

Van Grunn…

In 9 jaar ontwikkelde ik me van onzeker scholiertje met kaal haar tot een echte man met baard en een eigen bedrijf. Daar ben ik trots op en daarvoor ben ik Groningen dankbaard. Het is een rustige en veilige plek alwaar ik me in mijn eigen tempo kon ontwikkelen. Toch heb ik nu het gevoel dat ik weg moet. Ik woon nu 28 jaar in Noord-Nederland en ik wil iets anders.

… naar Amsterdam.

Ik zoek mijn geluk in Amsterdam, volgens mij de enige wereldstad die ons land heeft te bieden. Daarnaast woont er een aanzienlijk deel van mijn familie en vrienden.

Ik hoop er meer keuze te vinden. Keuze in horeca en entertainment en werk, maar ook in collega’s, klanten en andere leuke mensen. Ik ben benieuwd hoe ik reageer op / mij ontwikkel in zo’n nieuwe, bruisender omgeving.

Misschien stap ik over een half jaar alweer met de staart tussen de benen op de trein terug. Misschien ook niet. Terug kom ik sowieso, want ik in Groningen liggen een boel roots: mijn vriendin, familie (binnenkort +1!), veel goede vrienden en trouwe klanten.

Stap 1: Project Bramsterdam

I bramsterdam - Bram gaat naar Amsterdam!

Ten eerste ben ik de komende tijd vaker in Amsterdam. Je zult me in ieder geval vinden bij Fast Moving Targets op kantoor in muzyQ. En ik speel graag een potje Unreal Tournament met de Appfellas in de pittoreske Villa Hendrik aan de Amstel.

Ik maak graag kennis met nieuwe mensen van wie ik blij word (en zij hopelijk van mij). Daarvoor ontwikkel op het moment een eenvoudig format om daarmee elke kennismaking in een blogpostje te vangen om jullie mee te laten genieten van mijn Amsterdams avontuur.

Met wie moet ik koffie doen en waar? En waarover moeten we het dan hebben? Help me mijn verlanglijstje aan te vullen!

edit Toffe Amsterdammers & locaties

Stap 2: “Bram zoekt woning in Amsterdam”

Amsterdam Moevenpick Uitzicht IJbron: moevenpick-hotels.com

En nu even praktisch. Alles is leuk en aardig en hip in Amsterdam, maar dat maakt het vinden van een woning niet heel gemakkelijk. Vanaf nu ga ik daar ook echt energie in steken. Wat ik zoek?

  • Ik zoek een huurwoning (max. +/- 700 euro per maand, liever iets minder);
  • Liefst zou ik in West wonen, dichtbij m’n neefje ;);
  • In principe zou ik liefst iets voor mezelf willen hebben, maar ik zoek eventueel ook iets voor met zijn tweeën of drieën;
  • Het liefst vind ik natuurlijk direct iets voor de lange termijn, maar als ik al een paar maanden iets heb, dan ben ik ook blij.

Hoor of zie je iets dat in dit plaatje past? Let me know! Stuur me een email mailtje of bel me op phone 06 282 653 81 of het hipst: via social media.

twitter Twitter facebook Facebook linkedin Linkedin

Help jij mij hiermee aan een woning? Ik bak geen taart voor je, maar ik ben wel heel goed in het selecteren van fijne dranken, met je meedenken over design & communicatie en het bouwen van überwebsites!

 

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden. Zin om ‘s af te spreken in Amsterdam, Grunn of waar dan ook? Ik hoor / lees het graag!