Je vlag of je leven!

24 June 2012 -

Ritzo’s laatste blogpost gaf al enig inzicht in de werkwijze van de Wit-Russische “militia” bij protesten. Ze houden je in de gaten en doe je iets doms, dan bellen ze je om een potje te dreigen. Maar wat als met z’n tweeën over straat lopen al “dom” kan zijn of als het verboden is een bepaalde vlag te laten zien?

Dimitri, de dronken zeeman

16 June 2012 -

Tijdens ons verblijf in Minsk leerden we veel mensen kennen, met een boel Russisch-achtige namen. Eén naam bleef bij me hangen: Dimitri. Omdat we ‘m zoveel tegenkwamen, maar ook omdat hij in elke gedaante boeiend was. In de serie ‘De Drie Dimitri’s’ maken jullie kennis met een dronken zeeman, een activistische advocaat en Dimitri de developer. Vandaag: De dronken zeeman.

De auto’s van Minsk, mafia of middenklasse?

29 May 2012 -

Het was natuurlijk – na de Grote Welkomstwolkbreuk (video) – het eerste wat me opviel; de auto’s van Minsk. Er was iets anders, er was iets raar. Van tevoren waren we al wel gewaarschuwd: Wit-Rusland is een arm land met weinig mooie auto’s, maar er zijn wel een paar écht rijke stinkerds en die rijden in dikke bakken. Dat die minder mooie auto’s BMW’s X6 zouden zijn i.p.v. lekke Lada’s, had ik niet verwacht..

#JuicyOrange part 1, drie weken later

26 May 2012 -

Van 25 april tot en met 7 mei waren Ritzo en ik in Minsk en omgeving – je weet wel Wit-Rusland / Belarus, het land dat bekend staat als de laatste dictatuur van Europa. We gingen en we kwamen en we noemden het project #JuicyOrange.

Na twee weken zijn we 582 foto’s rijker, een flink aantal 360º’s van Ritzo en van mij, en wat video’s. We hebben vrienden gemaakt en contacten opgedaan en er gebeurde nog veel meer moois. Daarover later meer.