iPhone 5

14 September 2012 -

Eergister werd de iPhone 5 gepresenteerd, als je dat nog niet wist. Alles leuk en aardig, maar opzich waren de Nederlandse parlementsverkiezingen interessanter dan de keynote van Timmeh & Co. De Apple-hypes en het politieke circus, daar houd ik me liever niet teveel meer mee bezig, dus ik keek lekker naar The Borgias.


Later die avond check ik toch even hoe hij er bij hangt. Waren de geruchten uitgekomen, of was het weer totaal wat anders dan de iPhone 5-geruchten van vorig jaar?

Nope. Spot on: langer model; 4 extra icoontjes; een matte afwerking; verbeterde camera, verbeterde kabel en je kunt weer over wat meer zaken kletsen met Siri. Apple’s nieuwste is de nieuwe Porsche 911. Op eerste gezicht niets nieuws, maar op elk vlak weer een stap verder t.o.v. zijn voorganger. De nieuwe iPhone is gewoon weer retegaaf, maar niemand die ‘t wil erkennen.

Na zes generaties iPhone wordt het tijd dat we accepteren dat de smartphone revolutie al voorbij was toen de eerste iPhone uitkwam. Elk jaar komt er weer een nieuwe uit die dan weer wat sneller en beter is, elk jaar komen er andere merken met iets soortgelijks (soms beters) op de markt. Als je elk jaar een nieuwe wilt en nu teleurgesteld bent: je weet best dat het nergens op slaat. Ook al heb je het geld, je koopt ook niet elk jaar een Porsche. Je koopt ‘m omdat ie ‘t beste is wat er op de markt is en je er daarom nog veel langer mee kunt doen dan met zo’n andere.

Die technologische revolutie vond  bij de smartphones plaats met de ontwikkeling en presentatie van de eerste iPhone. Daarna kwam de iPad. What’s next?

Ik broedde al enkele jaren op een soortgelijk artikel, maar @Baekdal was me voor. +1 voor zijn Apple vs. Porsche artikel ;-)

De afbeelding bovenin baseerde ik op dit beeld dat ik op Mashable.com tegenkwam.