iOS7 concept: platte bende

13 May 2013 -

iOS7 komt eraan en iedereen heeft het erover: wordt de boel platgeslagen door Jony Ive? Intussen worden er mooie concepten gepresenteerd, zoals vandaag door SimplyZesty.

Geweldig toch? SimplyZesty gaat er helemaal in op en gooit echt alles over de kop. Van de app icoontjes tot de standaard-apps, zoals Calendar en iTunes. Maar het fijnste zijn nog de widgets (die pulldown op 0:52). Zou Apple eindelijk de controls voor brightness, bluetooth e.d. zaken binnen handbereik brengen?

Vooral de overstap van het zogenaamde “skeuomorphisme” is naar een flat design is talk of the town. Ik moet zeggen dat ik de stap die Google kort geleden zette naar een mooie mix van flat design met schaduwen en kleurverlopen – bijvoorbeeld met de Gmail 2.0 voor iPhone – nog altijd indrukwekkend vind. En ik hoop dat Apple ook overstapt. De vraag is hoever Apple durft te gaan en of flat design alleen de oplossing is.

Ik ben ben benieuwd. Wordt het een esthetische update of gaat de invloed van Jony Ive meer dan dat opleveren? En is flat design sowieso een verbetering? Wat denken jullie?

link Bron: SimplyZesty link Sacha Greif over flat design