Google Wave

30 May 2009 -

Terwijl ik dit typ, kijk ik naar een demo van Google bij Google I/O 2009. Een conferentie van Google waar ze binnen een paar dagen (bijna) al hun nieuwe ontwikkelingen laten zien.

Google Wave logo

Eergisteren presenteerden Lars & Stephanie een nieuw product dat nog vroeg in zijn ontwikkeling zit, maar wat mij nu al erg blij maakt: Google Wave. Het is een tool waarmee je met andere (google-) gebruikers live kunt communiceren, samenwerken en spelen. Het is een combinatie van Instant Messaging, Google Calendar, Google Docs, Flickr, forums en meer. Wat mijn mond vooral deed openvallen is dat alles realtime wordt aangepast en dat iedereen dat live kan zien op zijn eigen beeldscherm. Kortom, een gigantische berg innovatie in één presentatie.

Waarom ik dit zo interessant vind? Nou, ik ben op het moment druk bezig, in mijn hoofd en buiten mijn hoofd, met het uitwerken van een idee voor een nieuwe communicatie-oplossing voor onderwijsinstellingen om de communicatie tussen studenten, docenten en ander personeel te verbeteren. Wat ik vooral aan het overpeinzen ben is hoe ik hiermee mijn afstudeeropdracht kan invullen. Voor mijn afstuderen moet ik een onderzoek(-je) doen en op basis daarvan een advies / plan presenteren. Dit alles in verband met een communicatiesysteem.

Dit is niet exact waar ik het over heb met mijn afstudeer-ideeën, maar het is natuurlijk een prachtige tool voor projectwerk op een school. Had ik dit maar gehad tijdens mijn schoolprojecten. Dan hadden we een stuk sneller en efficiënter presentaties en verslagen kunnen schrijven. Kijk vooral even een paar stukjes van de presentatie hieronder.

Wat een gaaf product! Lars & Stephanie krijgen niet voor niets een daverend applaus. Tof om te zien, opvallend hoe blij en relaxt Google-medewerkers (en werkomgevingen) altijd over komen. Misschien wil ik wel bij Google werken, maar eerst maar eens afstuderen :P