Freiburg op z’n kop

15 September 2012 -

Freiburg. Het moet één van de mooist bewaarde historische steden zijn van Duitsland. Komend weekend wordt het op z’n kop gezet door progressievere krachten: Smashing Magazine – één van mijn grote voorbeelden en inspiratiebronnen van dit moment. In deze conservatievere setting organiseren ze komende week een conferentie voor webdesigners en -developers die het volgen waard is.

Update: Volg dag 1 van de conferentie via de live blog van de organisatie!

Ik ga altijd als eerste naar Smashing Magazine als ik wil weten hoe ik iets (i.r.t. webdesign) het beste kan aanpakken. Het is een groeiend boekwerk met inspiratie, tips & discussie op basis waarvan ik beter geïnformeerde keuzes kan maken in mijn werk en streven naar hogere kwaliteit. Ze schrijven uitgebreid goed en met de site zelf geven ze het ultieme voorbeeld van een mooie responsive website. Speel maar eens met de breedte van je browservenster en je ziet wat ik bedoel.

Ik ben er niet bij, net als de meesten van ons. Maar toch is het de moeite waard om het event in de gaten te houden. Er komen namelijk mooie namen hun verhaal doen.

Aarron Walter, UX-expert

MailChimp, wie kent het niet? Die gekke, drukke aap die nieuwsbrieven voor je verstuurd. Aarron Walter is zijn godfather en spreekt over hoe een merk een eerlijker relatie met zijn klant kan aangaan door een persoonlijker aanpak in design & communicatie.

Jonathon Snook, CSS-held

Gister kocht ik *het boek SMACSS* van Jonathan Snook. Hij vertelt dinsdag in Freiburg over hoe je volgens hem je CSS beter kan structureren, vooral interessant voor grotere websites.

Oliver Reichenstein, Information Architect

Ten slotte is ook Information Architect Oliver Reichenstein van de partij in wiens briljante schrijf-app ‘iA Writer’ ik deze blogpost typ. Hij is wat filosofischer aangelegd en vraagt zich af waarom de tijd de laatste 20 jaar stil lijkt te hebben gestaan in designstijlen en de overal terugkerende drang naar nostalgie.

Volg de conferentie

Verslag doet de organisatie zelf via Twitter, Facebook en Google+. Mocht je het wat dichterbij willen houden, dan kun je onze eigen Groninger webhelden van Studio Wolf volgen: Tim, Aljan & Kris. Die zijn namelijk wél van de partij en zij schuwen vast niet hun ervaringen met ons te delen. Veel plezier! :)

Bron afbeelding: www.roter-baeren.de