In de krant met WordPress Wednesdays

9 December 2012 -

Op 16 januari gaan de WordPress Wednesdays los in het Launch Café. Vier woensdagen achter elkaar werken aan je eigen website onder professionele begeleiding, waarbij je drie colleges kunt volgen over de basics van WordPress en elke dag een unieke keynote van een expert over bijvoorbeeld tekstschrijven of social media. En wat is er leuker om dit project te lanceren dan in de krant?!

Vijf jaar blijheid

15 October 2012 -

Op een ongure herfstavond in oktober 2007 – de vracht stond in de file en het magazijn was opgeruimd – typte ik mijn eerste en enige ontslagbrief. Ik was er klaar mee en wilde werk maken van mijn hobby. Het idee was nog zo onschuldig als m’n lach toen (zie boven): vanaf dat moment zou ik alleen nog dingen doen waar ik blij van word. Het was 15 oktober 2007 en ik deed het ook.

Freiburg op z’n kop

15 September 2012 -

Freiburg. Het moet één van de mooist bewaarde historische steden zijn van Duitsland. Komend weekend wordt het op z’n kop gezet door progressievere krachten: Smashing Magazine – één van mijn grote voorbeelden en inspiratiebronnen van dit moment. In deze conservatievere setting organiseren ze komende week een conferentie voor webdesigners en -developers die het volgen waard is.

“Even tijd voor jezelf..”

19 March 2012 -

1337 webdevelopers en überhippe webdesigners zoals wij – Stef & Bram – hebben het drukker dan ooit, want we zijn gepassioneerd en willen het beste voor onze klanten. De eigen site is al snel een ondergeschoven kind. Tijd om dat te veranderen!

Van 2 tot 6 april a.s. hacken wij in Groningen onze eigen websites in elkaar bij New Business Labs van De Ondernemers. Daar ben je niet alleen bezig met je eigen website, maar je leert misschien ook nog van de anderen. Op goede vrijdag om 17u gaan we live met bier & pizza. 

Workshop: Website in één dag

31 January 2012 -

Op 14 februari aanstaande gaan collega Marc en en ik los met onze workshop “Website in 1 dag” voor Workshop Warenhuis. Tijdens die workshop maken de deelnemers kennis met WordPress en gaan direct hands-on met het open-source CMS. Aan het einde van de dag hebben de deelnemers een werkende en gevulde website die direct live kan.

Startup Weekend Groningen: ARRR!

9 November 2011 -

Dus hier zit ik, een paar dagen later. Nog steeds herstellende, fysiek en mentaal. Afgelopen weekend was er één om niet te vergeten, een weekend dat mijn verwachtingen te boven ging. Er waren mooie, inspirerende mensen en indrukwekkende resultaten, maar wat bleef hangen was een itch. Een itch om vérder te gaan, om nieuwe dingen te doen, om het roer om te gooien.

Website: LIVE DUB 050

17 September 2011 -

Ritzo ten Cate is op het moment heel drukdrukdruk bezig voor het Noord Nederlands Toneel. Eén van de projecten die hij voor hen nu draait is LIVE DUB 050, een lipdub maar dan live. Hij vroeg me om ff snel een websiteje in elkaar te zetten.

Apple keynote op WWDC 2011

6 June 2011 -

Vanavond is het weer zover. Steve Jobs beklimt het podium weer in het Moscone Center, San Francisco, om wederom een nu-al-legendarische Jobs-note te geven. Er gaan altijd ontzettend veel geruchten, om gestoord van te worden. Wordt de iPhone 5 aangekondigd – of is het nou 4s? Wordt iTunes een Spotify-achtige streaming service of een veredelde iDisk? Misschien is Apple wel bezig om hun desktop en laptop-producten klaar te stomen voor touchscreens. En iCloud?