Dialogue

30 April 2014 -

Toen ik gisteren zonder oplader op kantoor kwam, luisterde ik muziek op mijn iPhone om accu te sparen. Wat me verrassend goed beviel was het bellen tussendoor. Ik zat handsfree te bellen en dat wilde ik eigenlijk gewoon op mijn Macje kunnen doen. Met moeite deel ik dit idee met broerlief waarop hij (de slimmert) begint te Googlen en met Dialogue komt.

Het is een app van Nederlandse makelij en doet precies wat ik wil.

Wat Dialogue doet

Dialogue is handsfree bellen op je Mac. Je koppelt je iPhone via bluetooth en vervolgens kun je via je Macbook bellen en gebeld worden. Simple as that!

Dialogue - Handsfree bellen op je Mac

Wat Dialogue goed doet

Dialogue - ZoekinterfaceDe kracht van deze app ligt in hoe simpel het is. Het bestaat alleen uit een zoekveld waarmee in je contacten kunt zoeken en een popup waarin je kunt opnemen, ophangen én opnemen. Eh, ja opnemen als in een audio opname van een gesprek maken.

Dat laatste heb ik nog niet kunnen testen, gezien dit niet meer samen gaat met Mavericks. Zodra dat mogelijk is update ik dit artikel.

Een andere leuke feature: tijdens een telefoongesprek gaat het volume van mijn muziek op Spotify naar beneden. Zo kan ik al een relaxt gesprek voeren zonder mijn muziek te hoeven pauzeren. Het volledig pauzeren (zoals in iOS) werkt niet, omdat daarvoor volgens de developer geen API beschikbaar is.

Verder werkt het niet alleen met je iPhone, maar Android- en zelfs Windows Phone-gebruikers kunnen ervan gebruik maken.

Wat Dialogue minder doet

De audio is niet om over naar huis te schrijven. Mijn eerste gesprek was vooral aan de andere kant niet goed te horen. Na enkele tips van de developer werd dit al wat beter, maar beter dan een carkit wordt het niet.

Waarom Dialogue er toe doet

Ten eerste is het natuurlijk super leuk dat zo’n fijn simpel appje uit Nederland komt. Ik heb er daarom nu al met alle plezier mijn 6 euro aan uitgegeven. Dat ik dan ook nog binnen enkele minuten een paar tips ter verbetering krijg via Twitter, daarvan word ik sowieso blij.

Maar de echte reden dat Dialogue er toe doet is omdat het een luxeprobleempje simpel en elegant oplost. Nu is het alleen nog wachten op hogere bluetooth-bandbreedte.

Nu heb ik nog niet zoveel telefoongesprekken gevoerd, dus bel me vooral. Ik ben benieuwd wat jullie ervan vinden!

Wil ‘m ook? Check getdialogue.com of download ‘m hieronder direct in de App Store.

download Dialogue downloaden