Ben ik weer!

8 August 2016 -

Yo! Ik ben weer terug. Ook al beviel het reizen me veel te goed, ik woon weer in Amsterdam. Tijd om weer aan het werk te gaan! Hoe sneller dat weer loopt, hoe sneller ik weer op pad kan.

Einde

31 December 2015 -

Ik eindig mijn jaar opgelucht, moe, maar tevreden en een tikkeltje nerveus. Want morgen, volgend jaar wordt alles anders.

Vandaag stop ik bij de Kamer van Koophandel, mijn langste opdracht als ZZPer. In opdracht van digital agency Tam Tam werkte ik 1,5 jaar lang met veel plezier aan kvk.nl.

iOS7 concept: platte bende

13 May 2013 -

iOS7 komt eraan en iedereen heeft het erover: wordt de boel platgeslagen door Jony Ive? Intussen worden er mooie concepten gepresenteerd, zoals vandaag door SimplyZesty.

Microsoft IllumiRoom

15 January 2013 -

Ik merk dat mijn gamer-hart heel hard gaat kloppen van wat ik net zag op The Verge. Microsoft presenteert namelijk in een filmpje hun IllumiRoom-concept. Als dit écht werkt en beschikbaar wordt voor een normale consumentenprijs, dan is dit wat mij betreft een gigantische sprong richting total immersiveness (ofzo) in gaming.

Het Launch Café

29 October 2012 -

Ik zit nu alweer een half jaar op kantoor in het van Elmpthuis aan de Herestraat in Groningen. Als ik moet uitleggen wat het voor locatie is, dan vertel ik dat het een plek is waar enkele leuke startups werken, je kunt flexwerken en waar je ook je eigen kantoor kunt huren.

Een geweldig, karaktervol gebouw met een grote diversiteit aan ondernemers bij elkaar. En dat verhaal hebben ze nu ook in videovorm beschikbaar:

Project X – De film

30 September 2012 -

“Of alle burgemeesters van Nederland de film even willen kijken. Wat een rampscenario! Het spoort jongeren aan een hel van een feest te organiseren. De makers van deze film mogen wat mij betreft opgehangen worden. Wat een kwaadaardige deepshit. Je zou haast denken dat Al Qaida de film heeft gefinancierd. Wat een bak viraal dood en verderf wordt er hiermee over de aarde gestort.”

Wachten op Robert Capa

16 September 2012 -

Ik luister al enige tijd naar Alt-J, een band van bleke jongens uit Leeds die hele gave muziek maken. Niet in een hokje te proppen vanwege hun giga-eclectische album An Awesome Wave. Met name het nummer Taro weet me elke keer weer te pakken te krijgen, dus ik wilde weten waar het over ging. Na  enig gegoogle blijkt het een ode aan oorlogsfotograaf Robert Capa.

iPhone 5

14 September 2012 -

Eergister werd de iPhone 5 gepresenteerd, als je dat nog niet wist. Alles leuk en aardig, maar opzich waren de Nederlandse parlementsverkiezingen interessanter dan de keynote van Timmeh & Co. De Apple-hypes en het politieke circus, daar houd ik me liever niet teveel meer mee bezig, dus ik keek lekker naar The Borgias.