Facebook verwijderen

3 August 2014 -

Vijf dagen geleden las ik een artikel op The Verge, met de dramatische titel “I killed Facebook and left it’s body in the woods”. Hierover, Facebook verwijderen, peins ik al enige jaren. Tot vervelens, van vooral mijn Facebook-vrienden, toe.

Facebook was sinds 2007 voor mij de meest persoonlijke plek van contact. Op het “hoogtepunt” had ik 400+ vrienden en poepte ik er alles uit. De laatste jaren timmerde ik mijn account dicht en verwijderde ik veel materiaal en likes en bleef ik netjes onder mijn zelf gestelde social-grens van 200 vrienden (sowieso een aanrader).

Dialogue

30 April 2014 -

Toen ik gisteren zonder oplader op kantoor kwam, luisterde ik muziek op mijn iPhone om accu te sparen. Wat me verrassend goed beviel was het bellen tussendoor. Ik zat handsfree te bellen en dat wilde ik eigenlijk gewoon op mijn Macje kunnen doen. Met moeite deel ik dit idee met broerlief waarop hij (de slimmert) begint te Googlen en met Dialogue komt.

Het is een app van Nederlandse makelij en doet precies wat ik wil.

Readmill

20 February 2014 -

Met het dreigende faillissement van boekenwinkel Polare en nieuws over een “Spotify voor boeken” dat zou worden ontwikkeld door enkele Nederlandse uitgevers, zijn ebooks een actueel thema in Nederland.

De populaire auteur Kluun schreef een column voor de Volkskrant over hoe lezen verandert:

“Ja, lezen verandert. De romantiek van uren achtereen ondergedompeld zijn in de wereld van een roman: het gaat voorbij. We leven sneller, reizen sneller, switchen sneller. Maar mensen blijven behoefte hebben aan collectief beleven. Ik zit in een Whatsapp-groep over Homeland. Met een strikt verbod plotwendingen te posten.

Neem eens een kijkje op Soundcloud en stel je een Bookcloud voor, met lezers die commentaar geven op zinnen, alinea’s, plotontwikkelingen, en samen discussiëren over het betreffende boek. Een wereldwijd digitaal leesclubje. De boekenkast gaat dezelfde kant op als de cd-verzameling, die ook niet meer pontificaal in de woonkamer staat, als uithangbord van je goede smaak.”

Het klinkt utopisch, maar niets is minder waar..

Gmail 2.0 voor iPhone

5 December 2012 -

Ik ben sinds de zomer van 2009 de trotse eigenaar van een iPhone. Niets mis mee, zoals we in Groningen zeggen. Heb wel’s slecht’r haad. Vele apps veroverden een plekje in mijn broekzak, zoals Google Maps, mijn todo-lijst (Things), Twitter, Facebook, Spotify. Sinds 2004 ben ik een tevreden Gmail-gebruiker, maar die kwam maar half m’n broekzak binnen. Verandert dat vandaag?

Beamer

26 November 2011 -

Och jongons, wat is het leven soms toch lekker simpel! Schreef ik begin dit jaar over een iPad app die mij vanaf mijn bank m’n macbook volledig liet bedienen, gister ontdekte ik de volgende stap in comfort: Beamer. Ik zou zeggen: Niet doorlezen. Gewoon downloaden en genieten!

OS X Lion (deel 2)

31 July 2011 -

Ik brulde van blijheid 2 maanden geleden, toen Apple’s OS X Lion werd aangekondigd. Zo hard, dat ik met mijn pet gooide naar m’n oorspronkelijke opzet van de serie “Apps die er toe doen”. Ik had het product nog niet eens zelf in handen gehad of ik postte al een (veel te lovende) review. Slechte zaak. In deel 2 zet ik het echter recht. Een kritische kijk na twee weken spelen met Apple’s nieuwste welpje.

OS X Lion (deel 2)

31 July 2011 -

Ik brulde van blijheid 2 maanden geleden, toen Apple’s OS X Lion werd aangekondigd. Zo hard, dat ik met mijn pet gooide naar m’n oorspronkelijke opzet van de serie “Apps die er toe doen”. Ik had het product nog niet eens zelf in handen gehad of ik postte al een (veel te lovende) review. Slechte zaak. In deel 2 zet ik het echter recht. Een kritische kijk na twee weken spelen met Apple’s nieuwste welpje.