Beamer

26 November 2011 -

Och jongons, wat is het leven soms toch lekker simpel! Schreef ik begin dit jaar over een iPad app die mij vanaf mijn bank m’n macbook volledig liet bedienen, gister ontdekte ik de volgende stap in comfort: Beamer. Ik zou zeggen: Niet doorlezen. Gewoon downloaden en genieten!

Wat Beamer doet

Beamer streamt video vanaf je Mac naar je AirPlay device – oftewel: je Apple TV. Je sleept een video naar de app en BAM! De video speelt binnen maximaal 10 seconden op je TV. Supersnel, super comfortabel, maar let op: je hebt er dus wel een Apple TV (t.w.v. 119 euro) voor nodig.

Beamer ondersteunt de volgende videoformaten: AVI, MOV, MKV, WMV en FLV.

Wat Beamer goed doet

Voorheen sloot ik mijn macbook met ‘n veel te dure DVI-naar-HDMI-kabel aan op m’n TV, met TouchPad bestuurde ik de boel op het scherm. Goed te doen.

Al sinds 2005 heb ik een XBOX360, maar afgelopen voorjaar kwam ik er pas achter dat je met PS3 Media Server best gemakkelijk alle multimedia op je Macbook kunt streamen. Een mooie oplossing, maar het kost me altijd nog minstens 2 minuten om een video naar keuze aan het spelen te krijgen. Laat ik je niet vermoeien met hoeveel moeite het me kostte om de software aan de praat te krijgen..

Beamer is de volgende stap in het comfortabel en draadloos streamen van video via WiFi. Allow me to demonstrate:

Het nare is dat ik in mijn TouchPad-post mijn Apple TV afkraakte. Ik durfde ‘m zelfs als “hardware die er niet toe doet” bestempelen en verkocht ‘m later. Destijds terecht, maar nu niet meer. Beamer is de baas.

Wat Beamer minder doet

Het gave is dat Beamer ook de video’s afspeelt die je via minder legale kanalen kunt bemachtigen. Juist met de HD video’s heeft het programma nog wat moeite, de beeldkwaliteit is storend slecht (blokkerig enzo).

Waarom Beamer er toe doet

Maar weest niet bevreesd lieve lezers. @beamer_app beantwoordde mijn zorgen direct:

Alles komt goed. Downloaden dus!

De trial is gratis en speelt tot 15 minuten video af, je betaalt 7 euro voor de volledige app.