Apple keynote op WWDC 2011

6 June 2011 -

Vanavond is het weer zover. Steve Jobs beklimt het podium weer in het Moscone Center, San Francisco, om wederom een nu-al-legendarische Jobs-note te geven. Er gaan altijd ontzettend veel geruchten, om gestoord van te worden. Wordt de iPhone 5 aangekondigd – of is het nou 4s? Wordt iTunes een Spotify-achtige streaming service of een veredelde iDisk? Misschien is Apple wel bezig om hun desktop en laptop-producten klaar te stomen voor touchscreens. En iCloud?

Op basis van teveel berichten de afgelopen maanden durf ik met enige zekerheid te zeggen dat er geen nieuwe iPhone wordt aangekondigd, of in ieder geval niet voor de zomer. Verder heeft Apple, tegen haar tradities in, al heel duidelijk aangekondigd drie nieuwe producten te zullen presenteren. Allemaal software:

  • De nieuwe Mac OS X 10.7 Lion. Appletips.nl publiceerde een leerzame serie video’s over de vernieuwingen in het systeem: Lion Bytes. Let op: spoileralert! Er wordt al een boel verklapt over hoe de nieuwe update gaat werken.
  • De nieuwe software voor iPod Touch, iPhone en iPad: iOS5. Een volledig omgegooid notificatiesysteem? Widgets op je hoofscherm? Klinkt tof, maar we zullen zien..
  • Meest interessant en vernieuwend zou iCloud moeten zijn. Waarschijnlijk meer dan alleen een dienst voor online muziekopslag, misschien wel een vervanger of slechts een toevoeging op iTunes?
  • Misschien is er zelfs nog ruimte voor een nieuwe iPhone of een andere verassing, maar ik zou er niet op rekenen. Drie van dit soort grote aankondigingen doen is al vrij extreem voor Apple. Geruchten zijn maar geruchten, vanavond horen we hoe het echt zit. En dat is altijd weer spannend!

Ik ben zelf niet in staat om de boel live te volgen, het offline leven roept. Maar mocht je het leuk vinden, er zijn veel teveel websites die een live videostream bieden om je direct op de hoogte te houden wat voor goud Steve vandaag uitpoept. Veel plezier!

Minder geïnteresseerd in gadgets en software? Misschien vind je het leuker om de E3-keynote van Microsoft (XBOX360) te volgen