Adverteren

4 November 2008 -

Het is een bijzondere dag vandaag. Amerika kiest sowieso een unieke president (en/of vice-president), of de eerste niet-blanke, of de oudste president (in zijn eerste termijn). En dan kan er ook nog een vrouw vice-president worden. Op dit moment lijkt het er op dat Obama gaat winnen (zie deze site), maar wie weet wat er nog kan gebeuren! Ik volg het in ieder geval op de voet.

 

 

 

 

 

 

 

Als we het dan toch over de Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben. Barack Obama is een hele hippe presidentskandidaat. Hij twittert, net als ik, hij richt zich voornamelijk op het internet met zijn videocampagnes (YouTube enzo) en hij is de eerste presidentskandidaat die in enkele games adverteerde (zie onder).

Maar wat nog bijzonderder is, is dat ik voor het eerst adverteer in een prachtig magazine! Ook al is het misschien wat ouderwets in vergelijking met Obama zijn campagne ;-)

Nouja, magazine… Het betreft een clubblad van de Utrechtse hockeyclub Voordaan, waarin het Heren 1 team wordt gepresenteerd. Mijn neef Thijs speelt aldaar een aardig stickje hockey – vorig jaar speelden ze zelfs in de Rabo Hoofdklasse. Een soort Eredivisie van Hockey, toch? :-P

Dankzij een leuke deal tussen mijn oom, tante, Thijs & mij kon ik uiteindelijk een mooie advertentie plaatsen op de achterkant van het blad. Het resultaat mag er zijn. vooral het contrast tussen mijn advertentie en de advertentie erboven vind ik erg prettig. Klik hier voor het oorspronkelijke ontwerp.

Bedrijfsnaam, de beste advertentie
Na het lezen van verschillende artikelen over hoe belangrijk het is om een goede bedrijfsnaam te hebben ben ik nu ook tot het besluit te komen om een andere naam te gaan verzinnen voor mijn bedrijfje. Een sterke, pakkende bedrijfsnaam schijnt de beste advertentie te zijn. Ik vind dat ik mijn bedrijf best leuk weet te presenteren – ondanks de wat minder pakkende naam. Maar ik ben er van overtuigd dat een wat hippere en pakkender naam het een stuk beter zou doen! Vandaar dat ik druk nadenk over waar ik met mijn werk precies voor sta, wat ik wil doen in de toekomst en hoe ik wil worden gezien. Dat heeft nog even tijd nodig, dus dat lijkt me een mooi voornemen voor het nieuwe jaar.

Intussen hoop ik op leuke reacties op die ouderwetse advertentie. Hopelijk heeft het een paar uitdagende opdrachten als gevolg! :-)

Nog even over The West Wing
Na het zien van zeven seizoenen van The West Wing meen ik wat meer van die rare Amerikanen en hun verkiezingscultuur te snappen en heb ik toch enige affectie voor hun hele verkiezingscircus opgebouwd. De tv-serie is sowieso een aanrader. Allereerst is het een hele goede dramaserie, maar het geeft ook een heel goed beeld van Amerika, haar cultuur en haar overheid. Seizoen 7 volgt bijvoorbeeld een nieuwe presidentskandidaat van het prilste begin van de verkiezingscampagne tot de verkiezingsdag. Erg mooi, erg spannend, erg interessant!